30 juli 2009

Torsdag. Trött. Tebax till jobbet.

Ja då har man varit ledig i tre dag. Har packat som en galning och försökt göra allt klart tills när vi ska flytta på lördag. Men allt har jag inte fått packat och samtidigt när jag tittar mig omkring vet jag inte vad jag ska kunna packa mer. Så det är bättre att flytta allt som är packat + möblerna, så får vi ta resterna om det blir nåt kvar sen.

Igår skrev vi under och betalade för lägenheten och så fick vi nycklarna! Vi skynda oss till lägenheten för att mäta lite och ta ännu en titt. Jo vi är fortfarande lika nöjda, men den är gott sleden. Lisa och Martin kom senare på kvällen och tog sig en titt oxå.

Tandborstningen går ganska bra fortfarande, men eftersom Elvis är så ivrig, är det svårt att komma till överallt och göra det ordentligt. Är rädd för att det inte kommer vara tillräckligt bra, när vi ska till baka på återkontroll nästa år. Men det jag gör måste ju vara bättre äningenting!

Nu vill jag in och ta en omgång harvesting i Enchantedlands och Zek. Försöker få gjort ett signature quest som ger en fiiiin cloak i vinst. Den har fjärilar på sig och fina färger :)

24 juli 2009

Tandborstning

Ja då skulle jag börja lära Elvis att få borstat sina tänder. Imorse tänkte jag att jag börjar med brara fingert och tandkräm (med kycklingsmak - mums!). Min inställning var först att det kommer inte att lyckas, men så tänkte jag om och sa: "Nej det här SKA lyckas. Det är jag som bestämmer och jag vill inte att han ska bli sjuk i munnen pga att jag är mesig". jo så första försöket gick bra och han fick en levergodis som belöning.

Nu ikväll tog jag ta den där tyg-grejen som man ska sätta på fingert. Fukta den och kleta på lite tandkräm och OJ (!). Han gapa och hade sig och gick med på att få gnidit tänderna fram, bak och kinderna. Fantastiskt. Han fick en levergodis och lek som belöning. *Blir riktigt glad*

Packa en massa och slängde en hel del också. Åkte hem till Fisa och fika och var lite social. Det var trevligt. Vi kolla lite på kakel. Vi vill ju kakla köket i lägenheten som vi ska flytta till om EN VECKA (!). Vi får se om jag och Nicke kan hitta något som vi båda tycker om och som inte är för dyrt.

När vi kom hem så ringde telefonen. Jag skyndade mig att svara och så var det Toka's ägare som berätta att Toka's systers ägare kunde inte behålla henne och därför var de på jakt efter nya ägare och helst i Sverige för att undgå att behöva skicka tillbaka henne till Danmark. Fan ett Broholmer erbjudande till... Fan varför ska det komma så olägligt?? Blir ju jättesugen... Men jag sa det att vår ekonomi inte tillåter ett hundköp just nu.. Tyvärr...

23 juli 2009

Veterinären

Ja då blev det dax att ta Elvis till veterinären och fixa tänderna. Han hade svår/kraftig inflammation i tandköttet så de visste inte om det skulle bli mer än bara tandsten.

Jag oroade mig och saknade min älskade vovve hela dagen och så fick vi äntligen åka och hämta honom! Mojjan och Fisa han precis komma innan vi skulle åka, så de kunde se efter Minna medans vi var iväg. Snällt av dem att de ville hjälpa till.

Det hade gått ganska bra med Elvis, men...! Vi MÅSTE borsta tänderna på honom morgon och kväll, annars kommer han förlora alla tänderna.. =(=(=(

Så vi kom hem med hund, tandborst och tandkräm. Imorgon ska jag börja inlärningen av tandborstningen. Vi vet ju hur det kommer gå på en hund med egen vilja och envishet!

22 juli 2009

Klo klippning

Idag åkte vi till Fidos för att klippa Elvis' klor. Så att de inte är för långa när han ska till veterinären imorgon. Det är helt otroligt.. Han vill heeeelst inte bli klo klippt, men han är sjukt lycklig när vi är i affären. Var enda gång. Knäpp-göken-Elvis :)

Är lite nervös för imorgon. Första gången jag ska lämna honom i veterinärens händer och jag inte är där och ser vad de gör med honom. Men man får väl tänka positivt. Det kommer gå så bra så.

Läste i tidningen idag om något fruktansvärt hemskt.... Några ungdomar hade misshandlat en liten kattunge. Hur fan i helvete kan man vara så jävla satans sjuk i sitt iq-befriade lilla pitt-huvud?!?! De hade slitit av ryggraden eller nått.. Jag kunde inte läsa färdigt.. Vid ett annat tillfälle hade en grupp ungdomar stått och slagit en hund med grenar och sprungit iväg som några fega jävlar när det kom en och skulle få dem till att sluta. *spottar och fräser*
Sådana odågor som ger sig på barn och djur borde inte få leva... Fy! Tvi på er!!

Nu ska jag logga in i EQ2 och avreagera lite.

11 juli 2009

Vuff!

Jobbar hela helgen. Fick å-gren i början men när man väl kommer dit, så är
det så trevligt och tiden går snabbt. Och så är det helt underbart att komma hem till man och dotter och båda kastar sig i famnen. :)

Fick mail om att det finns Broholmer valpar till salu i Danmark just nu och jag fick tjing på en tydligen om jag var intresserad. Åååååh vill ha vill ha vill ha!!!! Men fick säga att vi inte är intresserade just nu. Det får inte vara någon brådis och vi vet ju inte till 100% än om vi vill ha en eller inte. Det är ju inte npgot man brar skaffar sig.

Jag ska avsluta dagens inlägg med att säga: "Sockerkaka, äppelsylt, hackade päron, mandelmassa, pärongrädde, marsipan och kakao" Gissa vad det är!?

6 juli 2009

Sista dagen ledig

Solen håller sig borta än, vilket är underbart.

Igår fick jag ännu en säsong av ER!!!!! Hann knappt att lägga lill-tjejen innan första discen rök in i dvd-spelaren. Jag ääääälskar den serien. Och nu har det kommit så långt att jag börjar inte att känna igen vissa avsnitt. Säsong 11 kommer att avslutas inom mycket kort.

Broderandet fortsätter, fastän jag sticker igenom huden på fingrarna med nålen hela tiden. Jag plåstrar om dem med lite vit tejp, och så på det igen.
Jag stör mig på att nålarna blir lite svarta mitt på och börjar gnissla mot tyget. Det blir som man inte tvättar händer mellan typ varje tråd man syr. Undrar vad det är för skillnad på vanlig nål och en guldplätterad nål. Ja förutom priset då.
Försökte googla det, men hitta inget brukbart. Vem kan man fråga om sånt??

Fan jag skulle blivit slöjdlärare i stället för undersköterska. Ja, ja.. skulle inte förvåna mig om slöjden försvinner förr eller senare ändå i skolan.

Nä får gå och duscha. Gubben och Minna kommer hem snart.

5 juli 2009

Äntligen solen i moln

Ja idag känns det som en riktigt hääärlig söndag. Grå och disig :) Det är ganska skönt efter många dagar med 30+ och sol.

Idag ska jag fortsätta att brodera på mitt broderi. Det är jätte kul just nu. Det är en utmaning med lite komplicerade bilder. Dock så har jag luckats knäcka 2 (!!) nålar redan på ett och samma broderi, så jag måste bställa nålar. Tur att man kan köpa dem i 25-pack!

Igår åkte vi till Torp. Shoppa lita. Skämde bort lilla prinsessan. Och så handla jag mer stoppvadd till våra Tilda docker. Jag skulle ha hud tyg också, men det var slut. Det trodde i affären att det berodde på att det inte har beställts in mer (Citat:) "eftersom det kommer ju nya Tilda grejer i Augusti" (!!) Hjääälp!!

*Gäsp*

Nu ska jag brodera!