26 januari 2014

Dag 30 - vecka fem är i full gång!

Shit, har märkt att det blir längre och längre mellan varje inlägg. Vill ju inte att det ska rinna ut i sanden som så många gånger förr! Jag ska i alla fall försöka sammanfatta veckan så gott det går.

Veckan som varit har varit intensiv och fruktansvärt ROLIG! Massor med träning, jobb och körskola, dvs inte en tråkig stund ända tills vilodagarna. Samtidigt är det ju ganska skönt att vila och "offrade" mig på en ätar-eftermiddag/kväll tillsammans med familjen. Det var värt alla de extra kalorierna!

Jag kan definitivt känna att styrkan har ökat. Idag t.ex. när jag gjorde chins innan spinningen så kände jag att jag definitivt kan öka (eller minska gör man ju i den maskinen) med 5 kg. Så då har jag gått från 60 till 50 kg på 4-5 veckor. Helt okej! Spinningen är helt fantastiskt underbart rolig och tufft. Jag har varit så rädd för att köra på rött, dvs mjölksyra, förr men fan det är ju bara att köra och blir det för jobbigt tar man det bara lite lugnt och återhämtar sig, sen kör man igen. Hur jäkla kul som helst!

Maten har definitivt fungerat bättre sedan jag gick tillbaka till Viktväktarna. 76,1 kg stod vågen på i fredags. 6 hg till 10 kilosgränsen! Woop-woop! Och när jag kommer dit (hoppas inom 2 veckor) så ska jag unna mig ett par komprissionstights till löpningen. Lite dyra men de ska tydligen vara värt det. Kan knappt fatta att jag har vandrat omkring med 20 500 grams smörpaket extra. Och egentligen så har jag gått ner ännu mer i vikt. Innan jag började min utbildning 2011 så var jag upp på 90 kg och vände. så -13,9 kg är den riktiga siffran, men jag räknar inte från den tiden utan från augusti 2013 när jag gick med i VV tillsammans med min super-fantastiska mamma som redan har nått och passerat -10 kilosgränsen!

PT:n ska höra av sig till mig den kommande veckan för att avtala tid så vi kan träffas och lägga upp plan/mål osv. Guuud, vad spännande det ska bli! Längtar till att komma igång med löpträningen. Jag tycker alla dessa duktiga löpare på gymmet och utanför gymmet är så fantastiskt duktiga. Jag vet hur tufft det är och jag ser dem alla som mina idoler!

Ny vecka och denna är en hemmaträningsvecka så den kommer inte bli lika intensiv som den gångna veckan. Men jag ska lyfta mina vikter, hänga i TRX:en och se att komma ut kl 4 på morgonen ett par eller en gång denna veckan och få mig en morgonpromenix. Nu kör vi!!

21 januari 2014

Dag 25

rAtt gå till gymmet eller till något pass, typ spinning, fem dagar i veckan är inte det jobbiga med träningen just nu, utan allt folk som är där är det som gör att det tar mot att gå dit. Det är svårt att komma till de olika maskinerna/stationerna och man får ofta improvisera med andra övningar för muskelgruppen man tränar just den dagen. Men det är skönt att kunna stå där bland alla biffiga människor i "fria vikter"-området och bara fokusera på sig själv och tycka att det man ser i spegeln ser helt ok ut. Då har man ändå kommit en bit på resan, tycker jag.

Idag kunde jag märka att biceps nog har blivit lite starkare, vilket glädjer mig eftersom jag så svag i just armarna. Ska bli intressant att se hur det går när det blir dags att lägga på lite vikt på stången, men hur mycket vet jag inte!

Igår var det spinning på schemat och vilket pass det blev! 45 minuter på mjölksyranivå det mesta av passet! Vilken underbar känsla att orka hålla ut! Det måste vara de dunder-havrepannkakorna som jag käkade till mellanmål innan träningen som gjorde susen. Det ska definitivt testas igen!

Till helgen har jag bokat spinning både lördag och söndag. Lördag blev en reservplats, så det är ju inte säkert att jag får plats, men då springer jag istället. Jag tänker köra muskelgrupperna innan spinningen så det kommer bli två häääärliga långpass innan veckan kommer då jag inte kan träna mer än här hemma.

Maten går bra. Det känns ganska bra att äta VV-mat igen, men lite svårt att stilla hungern på kvällen. Ska fixa så att jag kan få i mig lite fruktsallad på kvällen, som mamma-san rekommenderade, men jag har ju så lite tid till handling.

Tog mod till mig idag och pratade med PT-Daniel om att anlita en PT som kan hjälpa mig med en löpinriktad träning och det skulle han försöka hjälpa mig med. Så gymtiden kommer definitivt att minska och bli mer löpning istället, men vad gör man inte för att kunna springa 10 km och MER?! Frågan  är om man ska nöja si med ett mål på 10 km + styrka eller om man helt enkelt ska satsa på en halvmaradistans med det samma?

18 januari 2014

Dag 22 - v 3

Idag har jag återgått till Viktväktarkost. Jag blev orolig när vågen fortsatte visa plus, magbekymmer av alla
dessa proteinshakes samt en PT som inte svarar på mejl. Det vill jag inte vara med om så nu är jag åter min egen coach och får göra det bästa utav det.
Jag kommer dock fortsätta följa träningsschemat men jag kommer lägga in mycket mer löptid på bandet än vad jag har gjort senaste tiden. Och idag gav jag mig f** på att jag skulle springa 5 km och på en bättre tid än 37:40, vilket jag gjorde! Personbästa är idag 35:40 (på löpbandet med 1 grads lutning)! Woop-woop!

Nu när jag vet att jag verkligen kan fixa 5 km så är nästa fokus 10 km. Jag ska dit och jag  bryr mig inte om någon tid... än, men 10 ska jag klara i år och jag ska känna mig bekväm med den distansen också. Hur jag ska ta mig dit vet jag inte riktigt. Jag har hämtat hem lite program från Löpskolan som jag ska fundera lite på och sen kan jag ju bara göra som jag har gjort förra året ökat från 0 till 5 km successivt och köra 5 till 10 successivt i år. Men grejen är ju den att jag vill ha in mer/annan löpträning än bara springa distansen. Bakträning, intervall, fartlek. You name it! Och det är den biten jag inte kan och har lite svårt att läsa mig till exakt hur och därför vill jag ha en PT som visar, instruerar och lägger upp ett schema efter mina förutsättningar, men PT:n jag mejlade förra veckan har inte svarat heller så nu är jag ju inte så där jätte peppad på det här med PT längre. När det ska hända något så ska det vara NU inte sen.

Jag har gött med träningsvärk i benen idag efter benpasset igår + löpningen idag. Då vet man i alla fall att man har tränat!

Imorgon ska jag träna bröst och axlar + lite power walk efter åt. Tisdag har jag bokat spinning! Ska bli sååå kul!

Även om jag idag känner mig som när jag började min motion- och viktnedgångsresa så har jag fått resultat, som man gärna glömmer bort när det går lite långsamt framåt och till och med stagnerar lite.

15 januari 2014

Dag 17 - vilodag!

Hej, hallå!

Idag är det äntligen vilodag och jag säger äntligen för idag har jag varit trött! Arbeta 100 %, ta körkort, träna 5-6 dagar i veckan, ta hand om familj och hund, ja det kräver en del energi och planering och ibland blir man helt enkelt trött!

Igår drog jag till gymmet efter teorilektionen och jag får säga det att det var en aning lite mindre folk där. Men det är svårt att komma till de olika "stationerna" och lite svårt att fokusera när det springer folk omkring en hela tiden. Men jag fullföljde mina triceps-, axel-, bröst- och magövningar + 15 min cardio på löpbandet. Idag har jag riiiiktigt ont i de små tricepsarna, men den smärtan är ju så himla najs!

Har kört ris och köttfärs hela veckan på jobb. Det är gott och mättande. På kvällen har det blivit kyckling eller fisk. Igår blev det dock Viktväktarnas soppa och en knäckemacka eftersom jag kom hem först nio på kvällen och hade inte tid att laga mat. Dålig planering men då är det ibland.

Min online-PT har faktiskt fortfarande inte svarat på mitt mejl som jag skickade med de två första veckornas progress som vi hade avtalat. Jag förväntade mig ett svar faktiskt, lite pepp eller något. Lite besviken faktiskt. Däremot fick jag kontaktuppgifterna till en löpinriktad PT som jag har mejlat. Jag hoppas hon har tid och lust att coacha mig i en period framöver!




Ååååh, vad jag längtar till att få komma ut i spåren på Slätthult!!!


12 januari 2014

Dag 16

Det blev inte gymmet som jag hade tänkt mig, utan jag fick träna hemma. Tränade rygg och biceps + att jag tog en PW efteråt. Jag hoppas att detta kan ersätta gymmet idag!


Jag har dessutom lagat massor med mat till matlådor till jobbet. Så himla skönta att slippa att tänka på det i veckan, bara att ta ut från frysen. Det blev köttfärs (200g) och ris (20g okokt) för hela slanten.
Åt ungsstekt lax i folie med riven morot och 1 ½ potatis. Super gott! Till kvällen blev det fiberpasta med makrill i tomatsås + gurka och tomat och till frukost hade jag lättfil och müsli.

Imorgon efter jobb ska jag köra intervallträning på löpbandet (hoppas inte jag åker av!) + mage.

Idag anmälde jag mig till Kraftprovet!!! Ett halvår på mig att träna och komma i form för detta lopp. Jag längtar!


11 januari 2014

Dag 13-15, Tredje veckan är inledd

Jag kom upp tio över fyra torsdag morgon och gav mig ut på en 4,5 km lång runda. Underbart! Dock gjorde det ont i ljumsken som jag hade sträckt, så egentligen borde jag har slutat jogga och bara gå, men det är svårt att låta bli något som känns så skönt!

Fredag var vilodag efter åtta träningsdagar. Den behövdes. Spenderade kvällen tillsammans med familjen och åkte till Göteborg för att se Disney on Ice.

Idag inledde jag första dagen av vecka tre med kondition, 60 min löp/gång. Hade ingen möjlighet att ta mig till gymmet så det fick bli så och det var helt fantastiskt skönt att få jogga i mörkret längs med åkrarna som luktade en del ko- eller hästbajs. Det är inget man upplever på löpbandet inte!

Maten har funkat bra. Köttfärs, kyckling och fisk med grönsaker och lite ris är standardmat. Jag hoppas jag vänjer mig mer vid denna kost så småningom.

Igår var det dags för vägning och mätning och vikten + lår- och rumpmått var verkligen tillfredsställande. Men mage- och midjemått var ju ingen hit. Tycker mig också kännas mer svullen/uppblåst i magen vilket jag inte har gjort på länge. Har inte heller tagit Omeprazol regelbundet, som jag brukar, så jag undrar om det kan vara det som gör skillnaden?

Två kilo ner sedan innan jul! Och fastän jag drömmer om muskler och en fin tränad kropp kan jag inte låta bli att beundra löpare och beundra mig själv för att jag orka och ser hur jag utvecklats.
Kan man inte drömma om/bli en vältränad, muskulös löpare?!


8 januari 2014

Dag 12

Nu har jag gjort första styrkepasset hemma med mina hantlar och stång. Armar/axlar blev rätt "köttade" ändå och jag orkar inte hålla något broderi i händerna ikväll! Dessutom vill jag komma i säng och se om jag inte kan komma upp kl 4 imorgon bitti för en löp/gång-runda. Är så sugen! Jag har lagt fram allting, så det är bara till att hoppa i träningskläder och reflexväst när larmet ringer.

Igår hade jag ju andra veckans "ätardag" och valde att klämma i mig en Ben & Jerry medan jag såg klart på sista säsongen av Dexter på DVD och efteråt fick jag känslan av att det inte var värt det. Massa söt, sliskig och onyttig glass till vilken nytta? Såg därför fram emot att äta strickt kost idag och det smakade alldeles ypperligt med kyckling och sparris idag och det mättade dessutom väldigt bra. Nej, nästa ätardag ska jag ersätta kvällsmålet med mat som jag annars inte får äta, som t ex sås och gelé till maten eller en pizza.

Idag har kosten bestått av havregrynsgröt, äpple, köttfärs med ris + tomat och gurka, nötter, kyckling och sparris samt 3 protein shakes, morgon, eftermiddag och efter träningen.
Träningen bestod av 3 x 15 axlar, tirceps, bröst och mage i olika varianter. Känns kanonbra! Bäst är det om jag kan avsluta vecka 2 med rundan imorgonbitti, sen är det vilodag och mätning samt vägning!

Drömma bör man annars dör man!

7 januari 2014

Dag 8-11

Helgen gick bra. Gav mig av tidigt lördag morgon och genomförde biceps- och ryggpasset. Har märkt att när jag gör liggande biceps curl så får jag ont i min högra handled, vilket inte är bra, så nu ska jag testa stående curl med rephandtag och hoppas att det kommer kännas  bättre.

Söndag eftermiddag var det dags för kondition och jag hade bokat ett najs spinningpass. Mycket motstånd på och hornen i pannan, svetten rann och det kändes underbart. Men det jag inte tänkte på var att jag hade planerat ett ben- och  magpass dagen därpå och det gick sådär eftersom jag var ganska mör/trött i benen.
Jag testade att lägga på 20 kg på benpressen och kände att det gick ypperligt bra. Nästa gång ökar jag med 10 kg till och ser hur det känns. På eftermiddagen laga jag mat och gjorde i ordning veckans matlådor till jobbet.

Idag  var det första arbetsdagen efter 10 dagar ledigt från jobb och jag tänkte börja den med en powerwalk kl 4 på morgonen. Men eftersom jag inte kunde somna så hörde jag inte klockan förrän 4.30, därför  blev det en kort PW/jogg-runda på 30 min. Jag tänkte att det är ju bättre än ingenting, nu när jag hade bestämt mig för att göra det. Ska definitivt försöka igen i veckan, då det inte var så hemskt att gå upp när man väl hade bestämt sig.

Idag ska jag även ha veckans ätardag! Jag kommer byta ut mitt kvällsmål med vad jag vill och jag har valt Ben & Jerry-glass! Ååååååh, vad gott det ska bli. Oansvarigt med tanke på att jag ska bli AV med fettet och inte lägga till, men jag får träna bort det!

3 januari 2014

Dag 6-7. Vecka 1 avklarad!


Fattar knappt själv att första veckan är avklarad och jag känner mig dubbelt så motiverad som jag gjorde innan jag började. För första gången tycker jag styrketräning är roligt, kanske för att upplägget är mer uppdelat än den vanliga "helkroppsgenomköraren"? Tycker att det är roligt att man kan göra så många olika övningar per muskelgrupp.

Igår var det gymmet som gällde efter två dagars vila och nyårsfirande. Triceps, axlar och bröst + cardio stod
på schemat efter körlektionen med världens bästa körlärare. Jag var jätte nervös för hur det skulle gå på gymmet eftersom det var på kvällen och på kvällarna brukar det vara massor med folk där och dessutom är det många som bestämmer sig för att "förändra sitt liv och leva mer sunt" efter nyår. Det var massor med folk där och det var mindre kul. En  av stationerna var upptagen hela tiden och jag kunde inte komma åt den, men jag kunde göra axelövningen i kinesisstationen istället, så det gjorde inte så mycket.
Det blev müsli och lättfil, hamburgare och avokado med keso samt 150-200 g kyckling med sparris. Ingen höjdarmat faktiskt.. Jag har jätteproblem att få ner det.

Idag började jag med gröt, mmmmm gott! Köttfärssås och pasta och råris med tonfisk + tomat och gurka till
lunch och kvällsmat. Något  bättre mat och lättare att få ner!
På kvällen fick jag hålla mig hemma och köra intervallträning + mage och stretch istället för på gymmet. Det var mitt livs första riktiga intervallträning och jag kan bara säga att löpning är ett prestation, tycker jag. Det var roligt att känna hur fort man kan springa, men jag kan inte säga att jag tyckte passet var så roligt. Genomförde bara 7 intervaller dock, har svårt att motivera mig själv till fler. Ser fram emot nästa intervallträning och då vet jag att jag ska göra fler än 7!

Intervall


1 januari 2014

Dag 3-5

I måndags mådde jag hur dåligt som helst. Migrän, illamående, ingen matlust, skaknigar, you name it. Efter en dos Zomig och några smörgåsar och en timme Bodycombat mådde jag strax bättre. Jag började fundera över varför jag mådde så illa och varför jag har haft ont i huvudet fem dagar i rad. Om det är träningen eller maten eller proteindrinkarna vet jag inte, men något i den förändrade situationen är det som orsakar mitt dåliga mående eller. Det kan också vara att jag helt enkelt har semester och det är ju inte så ovanligt att man mår dåligt första semesterveckan, har jag hört.
Jag bestämde i alla fall att dra ner på proteindrinkarna till en början och dricka 2-3 drinkar/dag istället för 3-4 beroende på om det är vilodag eller träningsdag. Maten (kostschemat) ska jag försöka hålla så gott jag kan.

Nyårsafton inföll igår, tisdag, och jag började dagen med en långpromenad med Eli Gamling. Följde kostschemat på förmiddagen men bestämde mig för att hålla "ätardag" resten av dagen/kvällen fast jag egentligen inte fick det. Men det är ju bara nyårsafton en gång om året och jag ville verkligen inte må dåligt ytterligare en dag.

Idag började jag dagen med god havregrynsgröt och sen tog jag med mig kaffet och hunden ut på en långpromenad igen. Det var så skönt, tyst och vackert utomhus. Älskar nyårsdagen. Det är så få som är upp och rör på sig då. Man får nästan känslan av att hela världen är min egen.
Till lunch blev det kyckling, ris + tomat och gurka med lite kesella och till middag/kvällsmat blev det pasta, makrill och en tomat. Istället för en frukt till mellanmål på förmiddagen drack jag dagens första proteindrink och istället för en proteindrink som mellanmål på eftermiddagen blev det en frukt och en näve nötter. Dagens sista proteindrink tar jag innan jag går och lägger mig.

Imorgon är det dags för gymmet igen. Är lite nervös för kvällsträningen eftersom det kommer vara fullt med folk där imorgon efter som hälften av Sveriges befolkning brukar bestämma sig för ett hälsosammare liv vid nyår och efter semestern. Men jag får gå in i mig själv, lyssna på  min musik och ta plats och inte vara rädd för att få vänta på min tur om maskinen eller "stationen" är upptagen. Triceps, axlar och bröst + cardio imorgon! En långkörare imorgon efter körlektionen!